The Chicklit Revolution

Rosie Potters lyckliga liv efter detta, av Kate Winter

| Inga kommentarer

Omslagsbild-Kate-Winter

Vad kan passa bättre en regnig dag som denna än ett litet boktips?

I Rosie Potters lyckliga liv efter detta får vi vara med när Rosie, efter en blöt kväll, vaknar upp och minns … ingenting. Det är helt blankt. och hon känner sig underligt … blek. Så vänder hon sig om i sitt rum, och ser sig själv ligga på sängen i en pöl av blod. Vad har hänt? Hur är detta möjligt? Kan ingen se henne? Höra henne? Rosie reagerar med all den frustration man kan föreställa sig, och sätter efter att jaga sanningen om vad som hänt. Författaren varvar minnen med nutid och gör det på ett väldigt charmigt sätt.

Det är mycket humor, jag skrattar högt flera gånger och fnissar när jag tänker tillbaka på vissa saker. Rosie är ett både nyfiket och hämndlystet spöke. Hon behöver ju inte lägga band på sina känslor och reaktioner, och då blir det roligt. Författare har också några ganska effektfulla idéer om hur saker känns i livet efter detta. Att sväva genom en vägg eller andra material har till exempel olika smaker. Fönster smakar lite mintigt, medan en tegelvägg ger en jordigare smak. Den vackraste beskrivningen är den om hur regn känns i en ”spökkropp”.

Det är tacksamt nog en kort bok, jag vet inte hur länge man skulle kunna dra ut på temat, men det är supercharmigt hela vägen, och även lite sorgligt såklart. Det enda jag inte gillar är epilogen. Avskyr när författaren känner att hen måste ge svar på vad alla andra karaktärer gör sedan, hur de levde, vad som hände. Fullkomligt ointressant, och jag kan önska att författaren hade hållit sig till det alldeles perfekta fina slutet i sista kapitlet.

Men tummen upp ordentligt ändå, det här är en perfekt bok en regnig sommardag!

 

Läst av Christin som e-bok, tack Massolit Förlag för rec ex.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.