The Chicklit Revolution

Semesterläsning

| Inga kommentarer

Tillbaka från semestern. Det blev inte tokmycket läst pga jobbade lite också, vilket även det innebär läsning för mig. Jag jobbar dessutom ihjäl mig just nu så därför detta fladdriga inlägg.

 

Vi börjar med:

Americanah

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie

Wow. Fullkomligt knockade mig. Böcker som denna, som får mig att på något vis ompröva min världsbild och verkligen uppleva och genomleva en annan verklighet genom fiktionen. WOW. Läs den.

Omslagsbild-Jenny-Colgan (1)

Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan

Faktiskt lite seg att komma in i men sedan lättade det.
Jag hade svårt att uppbåda intresset för de här karaktärerna igen. Det är inte alla som fixar det och ärligt talat, jag tror att författaren hade vunnit på att skriva om några andra. Man måste inte skriva uppföljare bara för att det är poppis. Söt historia som den förra, men inga bestående avtryck. Men jag undrar vad originalredaktören tänkte på. Tre gånger i manus upprepas samma info om att en reservgenerator ger ström till fyrlampan. Nu vet jag det med besked iaf. Men helt ok sommarläsning till slut ändå.

Stort tack för rec ex Massolit Förlag. Läs mer om boken i länken.

IMG_20160705_161031IMG_20160715_181432

Efter festen av Lisa Jewell

Som sagt, jag har upptäckt en ny pärla. Lisa Jewell skriver både underhållande och med djup, och översättningen är jättebra. Förstod först i slutet när jag googlade om boken att jag gav mig på den andra delen om Ralph och Jem, men det gjorde ingenting. Rekommenderas. Läs mer om boken här.

 

Drömstigen av Jenny Fagerlund

En fin debut i romance/chicklit-genren. Jag skulle gärna sett att hon förankrat den ”svenska känslan” lite mer. Funderat mer över vad som är typiskt sådant som svenskar känner igen sig i och skrattar åt. Detaljer i jobbsituation mm. Det finns där, men det hade kunnat vara mer. Karaktärerna känns något flyktiga och för beskrivna och får inte riktigt tag om mig, men överlag en snabb och underhållande läsning. Tack för rec ex och för att jag fick läsa din debut Jenny!

 

Främlingar av Adele Parks

Gör inte så här mot mig kära författare. Få mig inte att hoppas och tro för att sedan rycka allt ifrån mig. Rappt, roligt och med oväntad vändning. Strålande översatt som det mesta från Printz. Läs mer om boken i länken.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.